
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ
Υλικά (για φόρμα ή ταψί Νο28)
- 5 αυγά θερμοκρασία δωματίου
- 440 γρ.ζαχαρη
- 250 βούτυρο
- 1 φλιτζανακι ελληνικού ηλιέλαιο
- 1 βανιλετα
- 1/2 πλάκα κουβερτουρα λευκή τριμμένη
- 280 ml γάλα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
- 15 κερασακια κομμένα η και διάφορα φρούτα αποξηραμένα
Επικάλυψη:
- Σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε Μπεν Μαρί μαζί με ένα κουταλάκι ηλιέλαιο.
- Για το λευκό γλάσο λιώνετε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα ή κάνετε γλάσο από ζάχαρη άχνη.
Ψήσιμο σέ προθερμασμενο φούρνο, στους 165 με 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα το φούρνο σας.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
