Μπριός με Κράνμπερις

Αφράτα μπριός με κράνμπερις – ιδανικά για κάθε στιγμή!

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ


Αφράτα, βουτυρένια ψωμάκια με αποξηραμένα κράνμπερις, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.


Υλικά (για περίπου 15 κομμάτια)

  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 100 γρ. χλιαρό νερό 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 150 γρ. ζάχαρη 
  • 100 γρ. Βιταμ 
  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) 
  • 2 αυγά 
  • 120 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις 
  • 1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. ηλιέλαιο (για άλειμμα) 


Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, μαζί με 2 κ.σ. αλεύρι και 1 κ.σ. ζάχαρη. Αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ, βάζουμε γάντζο, και δουλεύουμε το μίγμα προσθέτοντας το αλάτι, το μίγμα της μαγιάς και συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
  5. Προσθέτουμε τα κράνμπερις και ζυμώνουμε ελαφρά.
  6. Βάζουμε τη ζύμη σε βαθύ μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
  7. Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ., τα πλάθουμε ομοιόμορφα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξαναφουσκώσουν.
  9. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αερα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. 


Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget