
ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ
Μια απολαυστική Πιπερόπιτα κομμένη σε ρολάκια, με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση από τυριά και πιπεριές!!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 400 γρ. φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
- Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πιπεριές.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των πιπεριών.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα και τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Αν επιθυμούμε, ψιλοκόβουμε μια καυτερή πιπεριά και την ενσωματώνουμε στο μείγμα για επιπλέον πικάντικη γεύση.
- Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε φύλλο κρούστας πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Στον πάγκο εργασίας μας, στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε άλλα 4 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα, και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος, καλύπτουμε με 3 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα επίσης.
- Τυλίγουμε την πίτα σε ρολό, τοποθετούμε το ρολό σε λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφιχτά.
- Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-7 ώρες, ώστε να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
- Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, το κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε τις ροδέλες πιπερόπιτας ζεστές, συνοδεύοντάς τες με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι για επιπλέον γεύση..



Δημιουργός συνταγής: Stavros Tsalampounis
