Λιγκουίνι με Γαρίδες

Λιγκουίνι με γαρίδες σε αρωματική σάλτσα ντομάτας και ούζου!

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


Μια πλούσια, αρωματική μακαρονάδα με γαρίδες, ντομάτα και ούζο για έξτρα γεύση.


Υλικά

  • 1½ κιλό φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες (προαιρετικά κρατάμε μερικές με κέλυφος) 
  • 1 πακέτο λιγκουίνι 
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρα), ψιλοκομμένες
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο 
  • ¾ ποτηριού ελαιόλαδο 
  • 1 αποξηραμένο τσίλι (κομμένο σε δύο κομμάτια) 
  • 1 κ.γ. νοστιμιά της Κνορ
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη 
  • 1 μικρό κουτί ντομάτα Pummaro 
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • 1 κ.γ. αλάτι 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λιγκουίνι. Το νερό δεν πρέπει να ξεπερνά την επιφάνειά τους, γιατί δεν τα στραγγίζουμε. 
  2. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κ.γ. νοστιμιά. 
  3. Μαγειρεύουμε al dente για περίπου 15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη. 
  4. Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, την τριμμένη ντομάτα, το Pummaro, το τσίλι, 1 κ.γ. νοστιμιά, αλάτι και πιπέρι. 
  6. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  8. Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (περίπου 10 λεπτά). 
  9. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό. 
  10. Περιχύνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω στα λιγκουίνι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις. 
  11. Σερβίρουμε αμέσως.


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget