
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Μια πλούσια, αρωματική μακαρονάδα με γαρίδες, ντομάτα και ούζο για έξτρα γεύση.
Υλικά
- 1½ κιλό φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες (προαιρετικά κρατάμε μερικές με κέλυφος)
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρα), ψιλοκομμένες
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
- ¾ ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 αποξηραμένο τσίλι (κομμένο σε δύο κομμάτια)
- 1 κ.γ. νοστιμιά της Κνορ
- 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 μικρό κουτί ντομάτα Pummaro
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λιγκουίνι. Το νερό δεν πρέπει να ξεπερνά την επιφάνειά τους, γιατί δεν τα στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κ.γ. νοστιμιά.
- Μαγειρεύουμε al dente για περίπου 15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη.
- Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, την τριμμένη ντομάτα, το Pummaro, το τσίλι, 1 κ.γ. νοστιμιά, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (περίπου 10 λεπτά).
- Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω στα λιγκουίνι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε αμέσως.
