Κέικ με τρούφα και καρύδια

Αφράτο κέικ με τρούφα και καρύδια πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα, σερβιρισμένο σε πιατέλα.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Ένα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με άρωμα πορτοκαλιού και αφράτη υφή.

Υλικά

  • 3 αυγά 
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) ζάχαρη 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (ελαφρύ ή πλήρες) 
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο 
  • 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα ή χυμό πορτοκάλι 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί) 
  • 2 βανιλίνες 
  • 1 σακουλάκι (περίπου 100 γρ.) τρούφα σοκολάτας 
  • 1 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια 
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα 
  • Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ένα λευκό, πηχτό μείγμα. 
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Ρίχνουμε τη φαρίνα σιγά σιγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγο ακόμη φαρίνα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες. 
  4. Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και τα χοντροκομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλι, χωρίς να χτυπάμε πολύ για να μη διαλυθεί η τρούφα. 
  5. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 25×25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι/καλαμάκι από το κέντρο του κέικ. 
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα. 
  8. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα για να μην σκληρύνει η κόρα του.


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget