
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Ένα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με άρωμα πορτοκαλιού και αφράτη υφή.
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (ελαφρύ ή πλήρες)
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα ή χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
- 2 βανιλίνες
- 1 σακουλάκι (περίπου 100 γρ.) τρούφα σοκολάτας
- 1 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια
- Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
- Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ένα λευκό, πηχτό μείγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τη φαρίνα σιγά σιγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγο ακόμη φαρίνα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
- Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και τα χοντροκομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλι, χωρίς να χτυπάμε πολύ για να μη διαλυθεί η τρούφα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 25×25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι/καλαμάκι από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα.
- Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα για να μην σκληρύνει η κόρα του.
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi