Μπεζέδες με 3 υλικά – Τραγανοί, αέρινοι και πανεύκολοι

Τραγανοί χειροποίητοι μπεζέδες με χρώμα ζαχαροπλαστική

Αυτοί οι απλοί, ρομαντικοί μπεζέδες λιώνουν στο στόμα και μας θυμίζουν πόσο όμορφη μπορεί να είναι η μαγεία της απλότητας!


Υλικά (για περίπου 20 μικρούς μπεζέδες)

  • 2 ασπράδια αυγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορυφές.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Θέλουμε το μείγμα να γίνει πηχτό, γυαλιστερό και να "στέκεται" στις άκρες.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη, ώστε να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα.
  4. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ για να μη χάσει όγκο το μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις ανάλογα με τον φούρνο μας.
  6. Βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της επιλογής μας και σχηματίζουμε μικρούς μπεζέδες πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνουμε τους μπεζέδες για 1 ώρα. Θέλουμε να στεγνώσουν και όχι να ροδίσουν.
  8. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τους μπεζέδες με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή για να κρυώσουν αργά και να παραμείνουν τραγανοί.


Tips

  • Αν μείνουν μαλακοί, μπορούμε να τους ξαναβάλουμε για λίγα λεπτά στον φούρνο να τραγανίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Μιχαελα Στεφανουδης