Αυτοί οι απλοί, ρομαντικοί μπεζέδες λιώνουν στο στόμα και μας θυμίζουν πόσο όμορφη μπορεί να είναι η μαγεία της απλότητας!
Υλικά (για περίπου 20 μικρούς μπεζέδες)
- 2 ασπράδια αυγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορυφές.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Θέλουμε το μείγμα να γίνει πηχτό, γυαλιστερό και να "στέκεται" στις άκρες.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη, ώστε να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα.
- Αν θέλουμε, βάζουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ για να μη χάσει όγκο το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις ανάλογα με τον φούρνο μας.
- Βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της επιλογής μας και σχηματίζουμε μικρούς μπεζέδες πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τους μπεζέδες για 1 ώρα. Θέλουμε να στεγνώσουν και όχι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τους μπεζέδες με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή για να κρυώσουν αργά και να παραμείνουν τραγανοί.
Tips
- Αν μείνουν μαλακοί, μπορούμε να τους ξαναβάλουμε για λίγα λεπτά στον φούρνο να τραγανίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Μιχαελα Στεφανουδης