Μελιτζανόπιτα



Μια υπέροχη, απλή και νόστιμη ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ της κυρίας Mat Tam από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζανόπιτα

Υλικά
2κιλά μελιτζάνες,
5 κρεμμύδια,
αλάτι,
μπαχαρικά,
3 αυγά,
1 κιλό φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να ζεματιστούν 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
5 κρεμμύδια τσιγαρίζουμε σε λάδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και μια κούπα πλιγούρι ή τραχανά γλυκό αν έχουμε.
Και μια κούπα γάλα.
Αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τυριά τριμμένα.(γκούντα,ένταμ ή ότι άλλο θέλουμε).
Αφού κρυώσει το μείγμα κάνουμε την πιτα.
Λαδώνουμε τα φύλλα ρίχνουμε το μείγμα σκεπάζουμε χαράσσομαι και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια .
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.