
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια
- 700 γρ ζάχαρη
- Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- μισό λεμόνι τον χυμό
- Ανθόνερο
- 2 κούπες τσαγιού νερό !!
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αμύγδαλα τα αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε την φλούδα τους.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό.
- Μόλις δέσει το γλυκό ρίχνουμε σταγόνες από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο μισό ποτήρι του κρασιού.
- Το μυστικό για να είναι σκληρό το κυδώνι θα πρέπει τα κυδώνια να μην είναι ώριμα !!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou