Μπακαλιάρος τηγανητός και σκορδαλιά με πατάτα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακαλιάρος τηγανητός και σκορδαλιά με πατάτα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Ξαρμυρίζουμε όλο το βράδυ τον μπακαλιάρο σε νερό το οποίο το αλλάζουμε μια - δυο φορές.
Τον κόβουμε σε κομμάτια, τον αλευρώνουμε με κίτρινο αλεύρι σταρένιο και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος και σε χαμηλή φωτιά.
Δεν τον γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να κάνει καλή κρούστα από τη μία μεριά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και σχεδόν καυτές
4 σκελίδες σκόρδο ή κατά βούληση 
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 λεμόνι ή κατά βούληση 
αλάτι κατά βούληση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι ή το μίξερ.