Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα σοκολάτα



ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Για το ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
100 γρ ζάχαρη
155 γρ αλεύρι Φαρινάπ κοσκινισμένο
1 βανίλια
20 γρ κακάο

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε αλεύρι - βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Βγάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος 26x28εκ., βάζουμε το άσπρο μείγμα και το ισιώνουμε απαλά.
Πάνω του βάζουμε το σκούρο μείγμα και το ισιώνουμε.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Για το ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού ΖΑΧΑΡΗ με 1 ποτήρι νερού ΝΕΡΟ για 4 λεπτά!
Σιροπιάζουμε με κουτάλι ΚΡΥΟ γλυκό με ΚΡΥΟ σιρόπι!

Για την ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο ΓΑΛΑ με 6 κουταλιές της σούπας ΖΑΧΑΡΗ να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ΑΛΕΥΡΙ.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 ΒΑΝΙΛΙΑ, 50 γρ ΒΟΥΤΥΡΟκαι 250 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.
Ανακατεύουμε να γίνει λεία και τη ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Τέλος, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο ΚΑΡΥΔΙ ή τριμμένη ΣΟΚΟΛΑΤΑ.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou