Πάστα ταψιού

Υπέροχη πάστα ταψιού

ΣΠΕΣΙΑΛ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!!


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 ml γάλα
  • 100ml σπορέλαιο
  • 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
  • 2 βανίλιες
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο

Για το Σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη

Για την Κρέμα:

  • 2 Μόρφατ μεταλλικά κουτιά
  • 1 κουτί μεταλλικό ζαχαρούχο γάλα

Για το Γλάσο:

  • 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες 
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το αλεύρι και το κακάο και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ταψί Νο30 στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά με το φούρνο σβησμένο.

Για το Σιρόπι

  1. Βράζουμε τα υλικά για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και σιροπιάζουμε ενώ είναι και τα δυο ΚΑΥΤΑ.

Για την Κρέμα:

  1. Χτυπάμε τα Μόρφατ σε σαντιγί.
  2. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  3. Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Για το Γλάσο:

  1. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.
  2. Βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  4. Τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
  5. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να χλιαρύνει λίγο και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!