Κορμός

Χριστουγεννιάτικος κορμός με παντεσπάνι

ΚΟΡΜΟΣ


ΩΡΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ!!!
ΟΜΟΡΦΟΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα!
Χτυπάμε 4 κρόκους με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για 2 λεπτά!
Ρίχνουμε μέσα 80 ml γάλα φρέσκο, 80 ml σπορέλαιο, και 1 βανίλια!
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινισμένα 8Ο γραμμάρια αλεύρι,30 γραμμάρια κακάο,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ!
Τα ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ!
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα πάρα πολύ απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο μέσα έχουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 10 λεπτά!
Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε την λαδόκολλα με κακάο κοσκινισμένο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε 25Ο γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες με 80 γραμμάρια αχνή ζάχαρη!
Ανοίγουμε το παντεσπάνι, τοποθετούμε την κρέμα και το ρολαρουμε!!