Συνήθως την κάνω μόνο με τα λαχανικά και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά σήμερα είπα να προσθέσω και κάτι ακόμα!!
Μπορούμε να βάλουμε και κοφτό μακαρονάκι εάν μας αρέσει ή ακόμα και φιδές!
Οπότε μπορείς να την πεις και σούπα "μινεστρόνε
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά της προτίμηση μας.
Μπορούμε να βάλουμε και κοφτό μακαρονάκι εάν μας αρέσει ή ακόμα και φιδές!
Οπότε μπορείς να την πεις και σούπα "μινεστρόνε
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά της προτίμηση μας.
Υλικά
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρεδάκια
- 1 καρότο κομμένο καρεδάκια
- 1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες καρεδάκια
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά (σε όποιον αρέσει)
- 1 ντομάτα μικρή κομμένη καρεδακια
- Σέλινο χοντροκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 μικρο λάχανο κομμένο σε φετούλες
- Αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και ο κύβος)
- Πιπέρι
- Κριθαράκι (σχεδόν 1 φλιτζ τσαγιού κανονικό μέγεθος)
- Κουρκουμά
- Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
- Αν θέλουμε στύβουμε και λίγο λεμονάκι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας
- Μετά βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα λαχανικά με την σειρά
- Προσθέτουμε ζεστό νεράκι (έως να καλύψει καλά τα λαχανικά) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 15-20 λεπτά
- Σε μια άλλη κατσαρολίτσα τσιγαρίζω με λίγο λαδάκι το κριθαράκι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
- Ανακατεύω και το αφήνω να βράσει άλλα 15-20 λεπτάκια
- Στο διάστημα δεν ανακατεύω έντονα και προσέχω εάν χρειάζεται να συμπληρώσω νεράκι
- Δοκιμάζω και το κριθαράκι εάν έχει μαλακώσει και προς το τέλος (κάνα 5 λεπτό) προσθέτω και το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.