Τραγανές μαρέγκες (μπεζέδες)



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου για ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ (ΜΠΕΖΕΔΕΣ) από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Τραγανές μαρέγκες (μπεζέδες)

150 γρ ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ σούπας χυμό λεμονιού
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ άχνη ζάχαρη διπλό κοσκινισμένη
2 βανίλιες κάψουλες
Χρώμα πάστα

Εκτέλεση
Χωρίζουμε προσεχτικά τα ασπράδια από τους κρόκους
τα βάζουμε μαζί με το χυμό λεμονιού στο μίξερ και τα χτυπάμε 5 λεπτά
Ρίχνουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και τις 2 βανίλιες χτυπάμε αλλά 5 λεπτά πρέπει το μείγμα να κάνει κορυφές στον αναδευτήρα και να μην πέφτει αν γυρίσουμε ανάποδα τον κάδο
Ρίχνουμε σε δόσεις την διπλό κοσκινισμένη άχνη και ανακατεύουμε με τη μαρίζ σιγά σιγά μέχρι να τελειώσει
Βάζουμε σε σακούλα με μύτη και κάνουμε τα σχέδια πάνω σε λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 100 βαθμούς αντιστάσεις 2 μισή ώρες κλείνουμε το φούρνο και τους αφήνουμε μέσα να κρυώσουν γίνονται τραγανοί μέχρι μέσα
Την πάστα με το χρώμα μπορούμε να τη βάλουμε σε όλο το μείγμα η να το βάλουμε γραμμούλες μέσα στην σακούλα του κορνέ όπως στη φωτό.