
BERLINER (ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ)
Υλικά
500 γρ αλευρι
250 ml γαλα (χλιαρο)
50 ml σπορελαιο
50 γρ ζαχαρη
1 κ.γλ αλατι
1 κυβάκι νωπη μαγια
1 αυγό
1 βανιλια
250 ml γαλα (χλιαρο)
50 ml σπορελαιο
50 γρ ζαχαρη
1 κ.γλ αλατι
1 κυβάκι νωπη μαγια
1 αυγό
1 βανιλια
Εκτέλεση
Ζυμωνω και αφηνω τη ζυμη εως να διπλασιαστει (τη μαγια τη διαλυω στο χλιαρο γαλα και στη συνεχεια προσθετω τα υπολοιπα υλικα).
Πλαθω μπαλακια και τα αφηνω αλλα 20' στο ταψι σκεπάζοντάς τα με μια πετσέτα.
Ζυμωνω και αφηνω τη ζυμη εως να διπλασιαστει (τη μαγια τη διαλυω στο χλιαρο γαλα και στη συνεχεια προσθετω τα υπολοιπα υλικα).
Πλαθω μπαλακια και τα αφηνω αλλα 20' στο ταψι σκεπάζοντάς τα με μια πετσέτα.
Τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170 με αερα για 20'.
Μόλις κρυωσουν τα γεμιζω με μαρμελαδα (με την μυτη απο την σακουλα ζαχαροπλαστικης κανω τρυπουλα στο πλαι και στη μεση).
Βγαινουν περιπου 15 -17 τμχ.
Μόλις κρυωσουν τα γεμιζω με μαρμελαδα (με την μυτη απο την σακουλα ζαχαροπλαστικης κανω τρυπουλα στο πλαι και στη μεση).
Βγαινουν περιπου 15 -17 τμχ.
Δημιουργός συνταγής: Rania Mantopoulou, συνταγή Kiki Kyriaki
