Κριθαράκι με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά

Κριθαράκι με μανιτάρια

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ



Υλικά

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 200 γρ. μανιτάρια (Έχουμε σκουπίσει με ένα νωπό weetex τα μανιτάρια και τα έχουμε κόψει σε φέτες)


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια,
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Σοτάρουμε μαζί και το κριθαράκι.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά!
  5. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη την κατσαρόλα σκεπασμένη να απορροφηθούν ολα τα υγρά από το κριθαράκι.
  6. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


Credits:

Θεογνωστου Φροσω