Κριθαράκι με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά – Νηστίσιμη και εύκολη συνταγή

Κριθαράκι με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά σε λευκό πιάτο, πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό

Αν θέλουμε να αλλάξουμε λίγο τα υλικά ή έχουμε λαχανικά που περιμένουν στο ψυγείο, μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτήν την παραλλαγή: κριθαρότο με λαχανικά. Είναι εξίσου απλό και το ίδιο χορταστικό.

Κριθαράκι με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά

Ένα φαγάκι χορταστικό αλλά χωρίς κόπο. Δεν χρειάζεται φούρνο, δεν λερώνεις πολλά σκεύη, και είναι πεντανόστιμο! Ιδανικό για τις καθημερινές που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε.


Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι (μέτριο)
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες – τα έχουμε σκουπίσει με νωπό πανί, όχι πλυμένα)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (σε ροδέλες ή μικρά καρέ)
  • 2 ώριμες ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη)
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (περίπου 80 ml)
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε με το σοτάρισμα των μανιταριών. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να αποβάλουν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Ρίχνουμε το κριθαράκι. Το καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Το κριθαράκι συνεχίζει να μαγειρεύεται με την υπόλοιπη θερμότητα και απορροφά τα υγρά.
  7. Σερβίρουμε ζεστό. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγο λευκό τυρί (αν δεν το κάνουμε νηστίσιμο).


Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη καυτερή πιπεριά ή πάπρικα για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
  • Αντί για ντομάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο πελτέ διαλυμένο σε νερό για πιο έντονη γεύση.


Δημιουργός συνταγής: Θεογνωστου Φροσω
Επιμέλεια συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!