
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Υλικά
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 200 γρ. μανιτάρια (Έχουμε σκουπίσει με ένα νωπό weetex τα μανιτάρια και τα έχουμε κόψει σε φέτες)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια,
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σοτάρουμε μαζί και το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά!
- Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη την κατσαρόλα σκεπασμένη να απορροφηθούν ολα τα υγρά από το κριθαράκι.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Θεογνωστου Φροσω
