Μαυρομάτικα σαλάτα με θαλασσινά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μαυρομάτικα σαλάτα με θαλασσινά

250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
500 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λάδι αλάτι. πιπέρι. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Ρίχνω και τα θαλασσινά να σατιριστούν, σβήνω με το κρασί, αφήνω λίγο να εξατμιστεί, προσθέτω λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζω τα θαλασσινά μου μέχρι να βράσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Σε μια σαλατιέρα βάζω τα βρασμένα φασόλια, τα θαλασσινά, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάω στη φραπεδιέρα μισό ποτήρι λάδι με την μουστάρδα και 1 - 2 κ.σ. ξίδι και περιχύνω την σαλάτα.