Πορτοκαλόπιτα κέικ



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ:
5 αυγα ιδιου μεγεθους,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο, 1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,1 βανιλια,500 γραμμαρια αλευρι φαριναπ!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να στεκεται το μιγμα!
Ριχνουμε εναλλαξ σιγα σιγα σπορελαιο-χυμο!
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι-βανιλια-ξυσμα!
Τοποθετουμε το μιγμα σε ταψι 30χ28 νουμερο μεσα τοποθετουμε λαδοκολα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!
Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα 10 λεπτα!
Εναλλαξ μπορουμε αλευρι για ολες της χρησεις με ενα φακελακι μπεικιν.