
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μια συνταγή απλή και γρήγορη που θα σε κατακτήσει με την υπέροχη σοκολατένια γεύση της και την αφράτη υφή της.
Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι και έχουμε έτοιμο ένα κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- ½ ποτήρι σπορέλαιο
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά ενώ είναι σβησμένος.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το ξεφορμάρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
