Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou για ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μιλφέιγ

Για την κρέμα.
3 αυγά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
3 κ.σ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας

Σαντιγί:
400 gr γάλα
2 φακ. Garni

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κούπες γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα 3 αυγά μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα την μια κούπα γάλα που κρατήσαμε....
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι.
Μόλις διαλυθεί καλά και γίνει το μείγμα κρεμώδες παίρνουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.

Για τη βάση...
1 συσκευασία σφολιάτα
άχνη για πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Απλώνουμε τις σφολιάτες μας στον πάγκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από τη μία πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν ψηθεί και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα μας.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα μας.
Η κάθε σφολιάτα πρέπει να βγάλει 8 κομμάτια, έτσι κόβουμε στη μέση και τις δύο σφολιάτες, και μετά στα 4.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και βάζουμε τις σφολιάτες με την πλευρά που πασπαλίσαμε προς τα κάτω.
Πασπαλίζουμε πάλι με λίγη άχνη τις ξανατρυπάμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το παγωμένο γάλα με την garni μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί,
Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε σιγά σιγά και την κρέμα που έχουμε στο ψυγείο και τις χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κομμάτια σφολιάτας, ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε άλλη μια στρώση με σφολιάτα και τελειώνουμε πάλι με κρέμα.
Τα κομμάτια που μας έχουν περισσέψει τα σπάμε με το χέρι μας και γαρνίρομαι το γλυκό.
Τελειώνουμε με άχνη ζάχαρη..