ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Κρεμώδης και με υπέροχη γεύση
Υλικά για 4 - 6 άτομα
1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
Λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Κάρδαμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζετε στο λάδι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κάρδαμο καθώς και το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον ζωμό.
Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτετε το βούτυρο.
ΠΗΓΗ
Κολοκυθόσουπα βελουτέ