Λαζάνια με κιμά



ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


Μια κλασική ιταλική συνταγή που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Τα λαζάνια με κιμά συνδυάζουν τις γεύσεις του ζουμερού κιμά, της κρεμώδους μπεσαμέλ και των πλούσιων αρωμάτων.


Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο λαζάνια

Για τον κιμά:
(σε αυτή τη συνταγή δε βάζουμε κρεμμύδι στον κιμά)
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 πακέτο ντομάτα (ντοματοπολτός ή ψιλοκομμένες ντομάτες)
  • Ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Για τη μπεσαμέλ:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 λίτρο γάλα


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά.
  4. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής πάστα.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  7. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
  8. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει και να γίνει κρεμώδης.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει για 10 λεπτά.
  10. Σε ένα ταψί, στρώνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ.
  11. Τοποθετούμε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
  12. Προσθέτουμε μια στρώση μπεσαμέλ και από πάνω κιμά.
  13. Συνεχίζουμε με στρώσεις λαζάνια, μπεσαμέλ και κιμά, μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  14. Στην τελευταία στρώση, τοποθετούμε λαζάνια, μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
  15. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  16. Ψήνουμε τα λαζάνια για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή επιτυχία!


Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget