Φάβα



ΦΑΒΑ


Υλικά:

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα


Εκτέλεση:

  1. Μουσκεύουμε τη φάβα σε χλιαρό νερό, με λίγο αλάτι για 12 ώρες.
  2. Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ίσα που να την σκεπάζει.
  3. Βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα ακόμη.
  4. Όσο βράζει η φάβα θα δούμε πως θα λιώσει. Τότε την περνάμε από ψηλό τρυπητό, την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό λάδι. 
  6. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα για 10 λεπτά.



 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget