Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα



ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΜΕΛΑ


Το παγωτό από τα χεράκια μας που αρέσει σε όλους !!!

Υλικά:

  • 1 κουτί σαντιγί garni Γιώτης
  • (περιεχόμενο των 2 φακέλων)
  • 400 ml κρύο γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)
  • πραλίνα φουντουκιού
  • ξηρούς καρπούς
  • σιρόπι καραμέλα
(οι ποσότητες στην πραλίνα, σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
  3. Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν (μπορείτε να προσθέσετε και την πραλίνα φουντουκιού να ομογενοποιηθεί μαζί.
  4. Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.
  5. Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες ή αλλιώς από το βράδυ.
  6. Προσθέστε αν σας αρέσει και τριμμένα μπισκότα. Ταιριάζουν απίστευτα!
  7. Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).


Credits: