Κρέπες γεμιστές με κρέμα γιαουρτιού

Υπέροχες κρέπες γεμιστές με ελαφριά και δροσερή κρέμα

ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Ετοιμάστε την δική σας αγαπημένη συνταγή για κρέπες....γεμίστε με αυτή την ελαφριά, δροσερή, γεμάτη αρώματα κρέμα και απλώστε επάνω τους το βαθύ κόκκινο χρώμα των μυρωδάτων κερασιών!!


Υλικά

Κρέμα γιαουρτιού
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη (35% λιπαρά)
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
  • σταγόνες από άρωμα πικραμύγδαλου( όσο σας αρέσει στην γεύση)

Σάλτσα κερασιών
  • 1/2 κιλό κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κούπα χυμό από κεράσια (συσκευασία)
  • λίγο ξύσμα από λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 - 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική( ή όσο γλυκιά τη θέλετε προσθέστε)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
  • 3 - 4 κ.σ. cherry - brandy ή κονιάκ ή λικέρ κερασιού


Εκτέλεση

Για την Κρέμα γιαουρτιού
  1. Στο μίξερ χτυπάμε την πολύ παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη σαντιγί, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε την πούδρα αμυγδάλου ενσωματώνοντας την με απαλές κινήσεις.

Για τη Σάλτσα κερασιών
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κεράσια, προσθέτουμε το μισό χυμό κερασιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, ανάβουμε την εστία της κουζίνας πρώτα σε υψηλή θερμοκρασία να πάρουν βράση και μετά χαμηλώνουμε .
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον υπόλοιπο χυμό κερασιού και τα προσθέτουμε στο μίγμα, όπως και τον χυμό λεμονιού.
  3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πήξει και να διαυγάσει.
  4. Την αποσύρουμε από την εστία, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αφού έχουμε καλύψει την επιφάνεια της σάλτσας με διαφάνεια, και μετά προσθέτουμε το ποτό.
Έτοιμες!!
Γεμίζουμε τις κρέπες με την κρέμα γιαουρτιού, περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσι και στολίζουμε με κεράσια!


Δημιουργός συνταγής: Dimitra Stamataki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!