Βαρκούλες πατάτας γεμιστές με κεφτεδάκια



Μια συνταγή για ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ από τη σελίδα στο Facebook Μελοποιώντας εδέσματα -επιδόρπια


Βαρκούλες πατάτας γεμιστές με κεφτεδάκια

5 μεγάλες πατάτες χωρισμένες στη μέση . Θα έχουμε 10 μισές πατάτες. Θα τις σκαλίσουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι να βγάλουμε την σάρκα τους και κόβουμε λίγο από κάτω να ισιώσουν για να ακουμπάνε καλά στο ταψί.
Το εσωτερικό της πατάτας που σκαλίσαμε μπορούμε να το βράσουμε και να ετοιμάσουμε ένα πουρεδάκι.
Τις βαρκούλες πατάτας τις σωτάρουμε ,τις "φοβερίζουμε",όπως έλεγε η μανούλα μου σε καφτό ελαιόλαδο.
Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά όπως ξέρουμε και όπως αρέσει στον καθένα.
Ετοίμασα 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και λίγο χοιρινό .
Το μείγμα που ετοίμασα το έβαλα στο ψυγείο καλά σκεπασμένο , να σφίξει ο κιμάς και να "δέσουν" οι γεύσεις των υλικών.
Έφτιαξα μια σάλτσα με 4-5 κατακόκκινες φρέσκιες τομάτες και μια πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμυδάκι ,σκορδάκι, λίγο θυμάρι .
Σε ένα σκεύος για τον φούρνο έβαλα 3-4κ.σ από την σάλτσα τομάτας και ακούμπησα τις βαρκούλες πατάτας.
Τις πασπάλισα με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και άρχισα να πλάθω τον κιμά σε μικρούλικα σφαιρίδια να τα τοποθετώ στις πατάτες .
"Θα περισσέψει κιμάς , φυσικά ετοιμάζουμε άλλο φαγητό για την άλλη μέρα μαζί με το πουρεδάκι"
Από πάνω από τα σφαιρίδια κεφτεδιού ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και χοντρό τριμμένο πιπέρι.Αν θέλουμε πάνω από τα κεφτεδάκια προσθέτουμε μισά τοματίνια
Κόβουμε μια πράσινη πιπεριά σε λωρίδες και τις βάζουμε ενδιάμεσα στις πατάτες.
Προσθέτουμε μικρά κομματάκια φρέσκου βούτυρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180-200οC ανάλογα με τον φούρνο.
Θα είναι έτοιμα όταν τσεκάρουμε τις πατάτες να είναι μαλακές και τα σφαιρίδια να έχουν πάρει χρώμα.
Βγάζουμε το φαγητό απο τον φούρνο ,τρίβουμε από πάνω τυρί φέτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ανάβουμε λίγο το γκρίλ να γκρατιναριστούν .