Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το βούτυρο για 3 - 4 ΄να μαλώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 ´. Το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά και τον ζωμό.
Ρίχνουμε τα 4 φύλλα δυόσμου.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5 - 6΄.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την καταπράσινη σούπα.
Αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με μια κουτάλια τυρί κρέμα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!