
Υλικά
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 300 γραµ. αρακά κατεψυγμένο και παγωμένο
- 400 γραµ. ζωμό λαχανικών ή κότας
- 6 φύλλα δυόσμου (φρέσκο)
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ κρέμα τυρί για το σερβίρισμα
- σταγόνες ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το βούτυρο για 3 - 4 ΄να μαλώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 ´. Το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά και τον ζωμό.
- Ρίχνουμε τα 4 φύλλα δυόσμου.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5 - 6΄.
- Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την καταπράσινη σούπα.
- Αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με μια κουτάλια τυρί κρέμα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi