Σούπα βελουτέ με αρακά

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΑΡΑΚΑ


Υλικά

  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 300 γραµ. αρακά κατεψυγμένο και παγωμένο
  • 400 γραµ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 6 φύλλα δυόσμου (φρέσκο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ κρέμα τυρί για το σερβίρισμα
  • σταγόνες ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα


Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το βούτυρο για 3 - 4 ΄να μαλώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 ´. Το αφαιρούμε.
  3. Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά και τον ζωμό. 
  4. Ρίχνουμε τα 4 φύλλα δυόσμου. 
  5. Αφήνουμε να πάρει βράση. 
  6. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5 - 6΄.
  7. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την καταπράσινη σούπα. 
  8. Αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
  9. Αλατοπιπερώνουμε.
  10. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με μια κουτάλια τυρί κρέμα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget