Γαύρος μαρινάτος



ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ---> Μια συνταγή του κυρίου Θεόδωρου Φλέσσουρα, από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαύρος Μαρινάτος

Ενα ωραίο και εύκολο ορεκτικό που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, Συνοδευτικό σε όσπρια σαλάτες αλλά και σκέτο -μεζές για ουζάκι!!!

Υλικά
1 κιλό γαύρο
Χοντρό αλάτι
ξύδι
Σκόρδο
Κάπαρη
Κόκκους από πιπέρια
Αραβοσιτέλαιο

Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο μας από εντόσθια κεφάλια και κόκκαλα .
Τοποθετούμε σε ένα ταψί το γαύρο με χοντρό αλάτι για 3 ώρες.
Κατόπιν τον ξεπλένουμε και τον βάζουμε στο ξύδι για 2 ώρες.
Τον αποσύρουμε τον στύβουμε καλά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ και βάζουμε σε κάθε στρώση ψιλοκομμένο σκόρδο κάπαρι και κόκκους από πιπέρια
Ρίχνουμε αραβοσιτέλαιο μέχρι να σκεπαστεί και έτοιμο!!!