Κρουασανάκια με μαρμελάδα



ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια γάλα φρέσκο ζεστό,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό,
1 ασπράδι αυγού,
και περίπου 5,5 ποτήρια αλεύρι.

Βάζουμε στο μπολ το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε λίγο - λίγο αλεύρι και ζυμώσουμε!
Θέλουμε αφράτη ζύμη!
Την σταυρώνουμε και την σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και την κόβουμε σε 16 κομμάτια!
Αυτά τα κόμματα τα φτιάχνουμε μπαλίτσες τις οποίες σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Συνεχίζουμε ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε μικρά φυλλαράκια!
Τα βουτυρώνουμε!
Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο ανά 4!
Στην συνέχεια τα ανοίγουμε φύλλο λίγο μεγάλο!
Οπότε φτιάχνουμε. 4 φύλλα!
Τα κόψουμε σε τρίγωνα τοποθετούμε μαρμελάδα τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα!
Τα σκεπάζουνε για.20 λεπτά!
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μεσαία σχάρα αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, φυσικά αναλόγως τον φούρνο του καθενός!