Μελιτζάνες με μπέικον και γκούντα στο φούρνο


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Η γεύση του δεν περιγράφετε με λόγια -να το φτιάξετε όλοι αξίζει και είναι και πανεύκολο !!!!

Υλικά για 1 τετράγωνο πυρέξ να χωράει 6 φέτες του τοστ το μέγεθός του
4 μελιτζάνες φλάσκες
12 φέτες μπέικον
12 φέτες τυρί γκούντα σε φέτες του τοστ
1 κρέμα γάλακτος μεσαίο μέγεθος

Τι κάνουμε:
Πλένουμε κόβουμε το κοτσάνι και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σαν ριγέ δείτε την φωτογραφία.
Τις βάζουμε στο σουρωτήρι ραντίζοντας με αλάτι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 20 λεπτά περίπου .
Μετά τις στίβουμε με το χέρι και ή τις τηγανίζουμε η τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε --δοκίμασα και τους 2 τρόπους τηγανητές γίνετε πολύ πιο ωραίο να ξέρετε.
Τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και παίρνουμε το ταψάκι και στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνες .
Από πάνω στρώνουμε μία στρώση μπέικον και από πάνω από το μπέικον μία στρώση τυρί .
Ξανά μία στρώση μελιτζάνες από πάνω μπέικον και από πάνω για τέλος φέτες τυρί.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια σε πολλές μεριές .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού και περιμένουμε 5 λεπτάκια να απορροφηθεί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά αέρα - αν το δείτε και πάρει χρώμα από πάνω πριν το χρόνο ψησίματος σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε .
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.





ΠΗΓΗ
Μελιτζάνες με μπέικον και γκούντα στο φούρνο