Πολύ εύκολη και ωραία τυρόπιτα!
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
130-150 γραμμάρια νερό
2 αυγά
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
πιπέρι
λίγο βούτυρο λιωμένο
Προσθέτουμε τα 130 γρ. νερό και βλέπουμε εάν χρειάζεται παραπάνω θέλουμε ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω σε πάγκο ραντίζοντας με αρκετό αλεύρι για να μη κολλήσει.
Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο για να μην κολλήσει το φύλλο και το τοποθετούμεσε λαδωμένο ταψί η σε λαδωμένη λαδόκολλα οπως σας είπα .
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο σκεπάζουμε την τυρόπιτα την τυλίγουμε γύρω γύρω χαράσσουμε και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο. Πρώτα προθερμαίνουμε.
Υλικά
300 γραμμάρια αλεύρι5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
130-150 γραμμάρια νερό
Για τη γέμιση
700 γραμμάρια τυρί φέτα με μυζήθρα μαζί2 αυγά
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
πιπέρι
λίγο βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε τα 130 γρ. νερό και βλέπουμε εάν χρειάζεται παραπάνω θέλουμε ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω σε πάγκο ραντίζοντας με αρκετό αλεύρι για να μη κολλήσει.
Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο για να μην κολλήσει το φύλλο και το τοποθετούμεσε λαδωμένο ταψί η σε λαδωμένη λαδόκολλα οπως σας είπα .
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο σκεπάζουμε την τυρόπιτα την τυλίγουμε γύρω γύρω χαράσσουμε και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο. Πρώτα προθερμαίνουμε.