ΜΕΡΕΝΤΑ STICKY BUNS
Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
Μερέντα
αμύγδαλο φιλέ
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Σ΄ ενα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος το βουτυρώνουμε καλά.
Σ΄ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη το μέλι και το αλάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη σως καραμέλας στο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και αλείφουμε με Μερέντα.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια ισόπαχα (3 δάχτυλα περίπου).
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο σκεύος αραιά κάπως για να φουσκώσουν με την κομένη πλευρά να φαίνεται .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε 5-7 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα προσεκτικά.
Ζεσταίνουμε και την υπόλοιπη σως, περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον αμύγδαλο αν θέλουμε.
Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
Μερέντα
αμύγδαλο φιλέ
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Σ΄ ενα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος το βουτυρώνουμε καλά.
Σ΄ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη το μέλι και το αλάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη σως καραμέλας στο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και αλείφουμε με Μερέντα.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια ισόπαχα (3 δάχτυλα περίπου).
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο σκεύος αραιά κάπως για να φουσκώσουν με την κομένη πλευρά να φαίνεται .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε 5-7 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα προσεκτικά.
Ζεσταίνουμε και την υπόλοιπη σως, περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον αμύγδαλο αν θέλουμε.
Credits:
Ρούλα Μήτρου
Ρούλα Μήτρου
Μερέντα sticky buns