Γαύρος μαρινάτος



ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαύρος μαρινάτος

Έτοιμο το μεζεδάκι για το ουζάκι μας!!

1 κιλό γαύρο
5-6 Κ.σ αλάτι χοντρό
Ξύδι
2 σκ σκόρδο
Μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη!

Καθαρίζω τα ψαράκια και αφαιρώ το κεντρικό κόκκαλο τα βάζω σε ένα σουρωτήρι μια στρώση ψάρια αλάτι ψάρια αλάτι μέχρι να τελειώσουν όλα.
Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους 2 ώρες.
Μετά τα τοποθετώ σε ένα γυάλινο μπολ μια στρώση ψάρια μυρωδικά ψάρια μυρωδικά μέχρι να τελειώσουν.
Γεμίζω το μπολ με ξύδι να τα σκεπάζει καλά και αφήνω 2 ώρες να σφίξουν και να ασπρίσουν.
Τα σουρώνω καλά βάζω ηλιέλαιο και διατηρώ στο ψυγείο έως τρεις μήνες.
Ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι για το ουζάκι μας !!!!!


φωτο της κυρίας Αναστασιας Βλαχου που δοκίμασε τη συνταγή