
ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υπέροχο και αγαπημένο
Υλικά
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 βανίλιες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κεράσια και προσεκτικά βγάζουμε τα κουκούτσια.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό (δεν χρειάζεται περισσότερο γιατί βγάζουν και τα κεράσια) και τα βάζουμε για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος το ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε όσο χρειαστεί για να δέσει το σιρόπι.
- Το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει ξανά για λίγο και να δέσει καλύτερα το σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
