Κερασάκι γλυκό του κουταλιού

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υπέροχο και αγαπημένο

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κεράσια και προσεκτικά βγάζουμε τα κουκούτσια.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες.
  3. Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό (δεν χρειάζεται περισσότερο γιατί βγάζουν και τα κεράσια) και τα βάζουμε για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος το ξαφρίζουμε. 
  4. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε όσο χρειαστεί για να δέσει το σιρόπι.
  5. Το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει ξανά για λίγο και να δέσει καλύτερα το σιρόπι.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget