Πλένουμε καλά τα κεράσια και προσεκτικά βγάζουμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες.
Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό (δεν χρειάζεται περισσότερο γιατί βγάζουν και τα κεράσια) και τα βάζουμε για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος το ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε όσο χρειαστεί για να δέσει το σιρόπι.
Το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει ξανά για λίγο και να δέσει καλύτερα το σιρόπι.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!