Μπριζολάκια με υπέροχη σάλτσα



ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑ


Μπριζολάκια με υπέροχη πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου τα οποία δεν τα καταλαβαίνετε καθόλου !!!
Μία πολύ νόστιμη σάλτσα να γαρνίρετε πικάντικα ψητά ακομα και ψάρια και λαχανικά !!!!

Υλικά για 3 άτομα
2 μπριζόλες χοιρινές ( τις κόβουμε σε πιό μικρά κομμάτια στην μέση του ψησίματος )
ρίγανη αλάτι
ράντισμα με ελάχιστο ελαιόλαδο

Σάλτσα
8-με 9 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες βγαλμένο το πράσινο από την μέση -η φύτρα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1 φλιτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κύβο λαχανικών βιολογικό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ίσως χρειαστεί και παραπάνω .

Έχουμε καθαρίσει και βγάλει το πράσινο από την μέση του σκόρδου .
Βάζουμε σε κατσαρολάκι νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά .Σουρώνουμε
Στο κατσαρολάκι το ίδιο κι αφου έχει στεγνώσει ρίχνουμε το βούτυρο το κρεμμύδι πολτοποιημένο και τα σκόρδα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 .
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις το πιει ρίχνουμε σχεδόν ΄1 ποτήρι ζεστό νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών .
Προσθέτουμε και τον βασιλικό [βάζω ξερό ] και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου
Προσθέτουμε και το εβαπορέ και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και σε λίγα λεπτά το ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή μούλτι και αλέθουμε προσοχή επειδή καίει και πιτσιλάει λίγο γύρω γύρω από το μούλτι εκεί που κουμπώνει εγώ έβαλα χαρτί κουζίνας το τύλιξα και το κρατούσα από εκεί .
Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα απ ευθείας στο ζεστό μείγμα τις δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι συνέχεια έχοντας το κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα μας .
Θα σβολιάσει λίγο μην τρομάξετε θα γίνει ανακατεύοντας σαν βελουτέ.
Θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα παχύρρευστη να στέκεται λίγο οπότε ίσως να χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα να προσθέσετε .

Μπριζόλες ετοιμασία
Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Τις ραντίζουμε λίγο λάδι ρίγανη και αλάτι
Βάζουμε να κάψει καλά το τηγάνι γκριλ τις βάζουμε μέσα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές
Πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή να ψηθούν και τέλος δυνατή .
Στην μέση του ψησίματος κόβουμε τις μπριζόλες σε λωρίδες
Σερβίρουμε με στρογγυλές πατατούλες τηγανητές και ρίχνουμε από πάνω σαλτσούλα.!!!
Τέλεια γεύση!
Το σκόρδο μην σας φοβίζει δεν μυρίζει και δεν το καταλαβαίνετε καθόλου!