Κασιόπιτα ή Αλευρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Christina Kallionidou για ΚΑΣΙΟΠΙΤΑ Ή ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κασιόπιτα ή Αλευρόπιτα

Μια πολύ ωραία πιτούλα χωρίς φύλλο... "Κασιοπιτα" ή "αλευρόπιτα" τη λένε και είναι Ηπειρωτική!!!! Εμένα μου θύμισε λίγο και την "μπατζίνα" που κάνουν στη Θεσσαλία, χωρίς το κολοκύθι όμως!

ΥΛΙΚΆ
500 γρ αλεύρι Φαρινάπ
100 γρ βούτυρο αγελάδος
100 γρ ελαιόλαδο
500 ml γάλα φρέσκο
500 γρ φέτα
4 αυγά
Αλάτι (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά σιγά - σιγά και ανακατεύουμε, θέλουμε να πετύχουμε έναν χυλό όχι πολύ σφικτό να είναι αρκετά ρευστός.
Λαδώνουμε το ταψί μας και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει αρκετά και κατόπιν ριχνουμε την κασοπιτα στο ταψί, έχουμε κρατήσει λίγη φέτα και την ρίχνουμε θρυμματισμένη από πάνω (εκτός από μέσα) και ριχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω ( μισό στο ταψί να κάψει και μισό στο τέλος), ψήνουμε την πίτα μας, μέχρι να ροδίσει.