Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Υλικά
1 κιλό μικρά μελιτζανακια
Χυμό από 5-6 λεμόνια

Σιρόπι
1200 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
5-6 γαρυφαλακια
1/2 ξύλο κανέλας
Καρύδι για το γέμισμα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα μελιτζανακια
Τα πλένουμε και με κοφτερό μαχαίρι τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους πολύ προσεχτικά να μην κόβουμε ψίχα ίσα ίσα να βγάζουμε την φλούδα.
Κάνουμε μια μικρή σχισμή, όχι βαθειά και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 1 λεπτό
από το σημείο βρασμού, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 10-12 ώρες αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Κατόπιν τα βγάζουμε τα σφίγγουμε ελαφρώς στην χούφτα μας να βγάλουν το περισσότερο νερό που έχουν ρουφήξει και τα βάζουμε στο χυμό λεμονιού για 15-20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το χυμό τα στίβουμε ξανά πολύ απαλά, εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρόλα την ζάχαρη το νερό και τα μυρωδικά να βράσουν 5-6 λεπτά τα ρίχνουμε μέσα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά όλα μαζί και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Το αφήνουμε 24 ώρες κατόπιν βγάζουμε προσεχτικά τα μελιτζανακια και βάζουμε στην σχισμή που είχαμε κάνει ένα μικρό κομματάκι καρύδι, έχουμε βάλει το σιρόπι να βράσει, όταν δέσει καλά ρίχνουμε τα μελιτζανακια βγάζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια, ρίχνουμε το μέλι το χυμό από ένα λεμόνι παίρνει δύο καλές βράσεις και αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Το σιρόπι πρέπει να σκεπάζει τα μελιτζανακια.
Τα βάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα, καλή επιτυχία κορίτσια!