Μουσακάς



ΜΟΥΣΑΚΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μουσακάς

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
10 μελιτζάνες,
10 πατάτες,
1 κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχάρι, χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ,
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες,
αλάτι,
μαυροπίπερο,
ρίγανη

Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Τις τοποθετούμε στο στραγγιστήρι και τις αλατίζουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι αραβοσιτέλαιο, τις τηγανίζουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:
Τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε πλάγια αφήνοντας λίγη επιφάνεια τους.
Τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

ΚΙΜΑΣ:
Βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και το ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, μαϊντανό, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε της τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό και το αφήνουμε στο χαμηλό να δέσει.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
250 γραμμάρια Βιτάμ,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
αλάτι, πιπέρι,
3 κρόκους αυγών,
1 κούπα τριμμένο κασέρι.

Βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στο ταψί της πατάτες, βάζουμε πάνω τους μελιτζάνες, ρίχνουμε τον κιμά, πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι, βάζουμε πάνω του μελιτζάνες και τέλος την μπεσαμέλ, λίγο λιωμένο βούτυρο πάνω στην μπεσαμέλ, τριμμένο μπόλικο κασέρι και πιπέρι.
Το τοποθετούμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.