
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε μόνες σας και θα διαπιστώσετε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Ψωμάκια αφρός που θα ξετρελάνουν εσάς και τα παιδάκια σας!
Υλικά
- 1,5 φλ. χλιαρό γάλα
- 1 αυγό
- 4 κ. σούπας βούτυρο (60 γρ.)εγώ έβαλα καλαμποκέλαιο δεν μου άρεσει με το βούτυρο
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. φρέσκια
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ακόμη 1 αυγό για την επάλειψη εξωτερικά και σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς όταν αυτό έχει αφρίσει.
- Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά. Το ζυμάρι θα κολλάει αρκετά αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
- Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μπορούμε να το μεταφέρουμε και το τοποθετούμε σ΄ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα ή και λίγο περισσότερο.
- Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το μαζεύουμε και το ξεφουσκώνουμε.
- Το χωρίζουμε σε 10 κομμάτια.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και τους δίνουμε στρόγγυλο σχήμα.
- Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για 45-60 λεπτά για να φουσκώσουν.
- Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού διαλυμένο με 2 κ. σούπας νερό.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 190 C για 20 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αμέσως τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Argiro Porpatoneli