Αλμυρά κρουασανάκια με τυρί, ντομάτα και πιπεριά



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αλμυρά κρουασανάκια με τυρί, ντομάτα και πιπεριά

Υλικά
1 φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ περίπου λάδι ( προτιμότερο λάδι ελαφρύ)
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 αβγά
500 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
έναν κρόκο με λίγο νερό για επάλειψη
Σουσάμι για πασπαλισμα

Για τη γέμιση
300 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
2 κ.σ γιαούρτι
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε κυβακια
1 ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπορακια
Μια τσιμπια ριγανη

Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα ζυμωματος βάζω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατευω να διαλυθούν.
Προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το λάδι και ανακατευω.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά μαζί με το αλάτι και ζυμωνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Σκεπάζω καλά και αφήνω να διπλασιαστεί η ζύμη.
Ωστόσο ετοιμάζω τη γέμιση όπου ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Χωρίζω το ζυμαρακι μου σε 4 μπαλιτσες και ανοίγω δίσκους 28 εκ περίπου όχι πολύ λεπτούς.
Κόβω τους δίσκους σαν πίτσα - τρίγωνα .
Κανω μια μικρή σχισμή στη μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβισω τη γέμιση.
Βάζω 1 κ.γ γέμιση σε κάθε κρουασάν και ρολαρω.
Τοποθετώ σε ταψακι με λαδόκολλα και αφήνω πάλι να ανέβουν.
Αυγουλωνω με πινελακι τα κρουασάν και πασπαλιζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμους μέχρι να χρυσαφισουν.