Χοιρινή σπάλα του κηπουρού



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινή σπάλα του κηπουρού

"Σπάλα χοιρινή του κηπουρού"με λαχανικά και πατατούλες.
Μπουκιά και συχώριο 

Υλικά
2 κιλά περίπου χοιρινή σπάλα
2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ντομάτα
4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ψήνουμε περίπου για μιάμιση ώρα και προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό.
Το γυρνάμε δύο φορές.
Γίνεται πεντανόστιμο, μαλακό, και τα λαχανικά λουκούμι!