Την ξέρουμε ως ρωσική και την αγοράζουμε συνήθως έτοιμη. Όμως είναι μια πολύ εύκολη σαλάτα !!!
Υλικά:
- 1,5 κούπα ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
- 1 κούπα αρακά
- 3 πατάτες
- 4 καρότα
- 4 αυγά
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 5-6 μεσαίου μεγέθους αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε κύβους
- μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαγιονέζα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα αυγά και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, και αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τις βραστές πατάτες και τα καρότα, κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον αρακά, και τα αυγά, αφού πριν τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφού προσθέσουμε τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.