Ελιοψωμάκια



ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ

Εύκολα και νόστιμα!!

Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
ελιές σε ροδέλες
σουσάμι
αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, το χυμό, το αλάτι, το μπέικιν και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε και σιγά - σιγά το αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Ανοίγουμε φύλλο, ρίχνουμε ελιές ,κάνουμε ρολό και κόβουμε σε φέτες.
Ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.


Credits:
Κατερινα ΜαδικαΕλιοψωμάκια