Μπισκότα γεμιστά με Σοκολάτα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • κρέμα φουντουκιού με κακάο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. 
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά). 
  3. Κάνουμε τη ζύμη μια μικρή μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη κάνοντάς τη πολύ λεπτή.
  6.  Παίρνουμε ένα καλούπι στρογγυλό, είτε ένα ποτήρι (ιδανικό θα ήταν 4 ή 5 cm σε διάμετρο) και σχηματίζουμε τα μπισκότα. 
  7. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα φουντουκιού με κακάο και κλείνουμε τη ζύμη πιέζοντας ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά μας. 
  8. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από λίγο σχετικά με το μέγεθος). Υπολογίζει 15-20 λεπτά το μέγιστο). 
  9. Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΠΗΓΗ

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget