Τυροπιτάκια κουρού

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Υλικά

  • 1 Βιτάμ soft 250 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • Αλεύρι Κούλα όσο πάρει (περίπου 500 γρ)

Γέμιση
  • 400 γρ. τυρί φέτα 
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλάτι.
  3. Τελευταίο ρίχνουμε αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται. 
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι και με μια κούπα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
  5. Βάζουμε γέμιση σε κάθε ένα, τα διπλώνουμε και κλείνουμε πατώντας στην άκρη με ένα πιρούνι για σχέδιο.
  6. Από πάνω αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε μαυροσούσαμο. 
  7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις έως ότου κοκκινίσουν.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget