
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Υλικά
- 1 Βιτάμ soft 250 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
- Αλεύρι Κούλα όσο πάρει (περίπου 500 γρ)
Γέμιση
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλάτι.
- Τελευταίο ρίχνουμε αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι και με μια κούπα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
- Βάζουμε γέμιση σε κάθε ένα, τα διπλώνουμε και κλείνουμε πατώντας στην άκρη με ένα πιρούνι για σχέδιο.
- Από πάνω αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε μαυροσούσαμο.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις έως ότου κοκκινίσουν.

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα