Ρεβανί νηστίσιμο



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΡΕΒΑΝΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ρεβανί νηστίσιμο

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΝΟΣΤΙΜΟ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2,5 κουπες σιμιγδαλι χοντρο,
100 γραμμαρια.ζαχαρη,
100 ml σπορελαιο,
100 γραμμαρια καρυδα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο κoυταλακι του γλυκου σοδα σκονη,
370 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου

Τοποθετουμε στο μπολ το σιμιγδαλι,την ζαχαρη,το σπορελαιο και τα ζυμωνουμε με το χερι να γινει ψιχουλιαστο!
Στην συνεχεια ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και την καρυδα και ανακατευουμε με μαριζ!
Τελος ριχνουμε λιγο λιγο το χυμο και ανακατευουμε να φερουμε το επιθυμητο αποτελεσμα!
Βουτυρωνουμε 2 μικρα ταψακια η ενα μεγαλο 28 νουμερο Τοποθετουμε το μειγμα το ισιωνουμε βαζουμε οανω αμυγδαλα ασπρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο,με.2 ποτηρια νερου ζαχαρη,το χυμο απο ενα πορτοκαλι για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε ζεστο γλυκο,χλιαρο σιροπι!