Κοτόσουπα



ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
ένα καρότο σε ροδέλες και κάθε ροδέλα κομμένη στη μέση
ένα μικρό κλωναράκι σέλινο
αλάτι - πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
1 αυγό
1 λεμόνι 

Εκτέλεση
Έβρασα το κοτόπουλο και το ξεκοκάλισα.
Στράγγισα τον ζωμό και τον έβαλα πίσω στην κατσαρόλα μαζί με ελαιόλαδο, ένα καρότο, ένα μικρό κλωναράκι σέλινο, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πήρε βράση έριξα το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο και περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ. Άφησα να βράσει περίπου 15 λεπτάκια.
Έφτιαξα το αυγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα το χυμό του λεμονιού και ένα αυγό και πρόσθεσα με την μεγάλη κουτάλα σιγά - σιγά κουταλιές από τη σούπα για να φτάσω το αυγολέμονο περίπου στη θερμοκρασία της σούπας.
Το έριξα πίσω στην κατσαρόλα σιγά - σιγά ανακατεύοντας (εκτός ματιού) και έτοιμη η σουπίτσα μου!!


Credits:
Δάφνη Τούτιου
Κοτόσουπα