
Ένα νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες!
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλου
- Ελαιόλαδο
- 1 καρότο, σε ροδέλες
- 1 μικρό κλωναράκι σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε να κρυώσει για να το ξεκοκαλίσουμε εύκολα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, καρότο, σέλινο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, και το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά, με μια κουτάλα, λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα στο μίγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό θα βοηθήσει να εξισορροπηθεί η θερμοκρασία και να αποφύγουμε να "κόψει" το αυγό.
- Αφού το μίγμα του αυγού έχει ζεσταθεί, το προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα, εκτός φωτιάς.
- Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο σβηστό μάτι για λίγα λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σημειώσεις:
- Χρησιμοποίησε φρέσκο κοτόπουλο και λαχανικά για καλύτερη γεύση.
- Αν θέλεις μια πιο πλούσια σούπα, μπορείς να προσθέσεις λίγο κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.