Κοτόσουπα

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Απολαύστε μια κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά και απλή διαδικασία.
Ένα νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες!


Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • 1 μικρό κλωναράκι σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε να κρυώσει για να το ξεκοκαλίσουμε εύκολα.
  3. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, καρότο, σέλινο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, και το ρύζι.
  6. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί.
  7. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Προσθέτουμε σιγά-σιγά, με μια κουτάλα, λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα στο μίγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό θα βοηθήσει να εξισορροπηθεί η θερμοκρασία και να αποφύγουμε να "κόψει" το αυγό.
  9. Αφού το μίγμα του αυγού έχει ζεσταθεί, το προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα, εκτός φωτιάς.
  10. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο σβηστό μάτι για λίγα λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σημειώσεις:

  • Χρησιμοποίησε φρέσκο κοτόπουλο και λαχανικά για καλύτερη γεύση.
  • Αν θέλεις μια πιο πλούσια σούπα, μπορείς να προσθέσεις λίγο κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.


Δημιουργός συνταγής: Daphne Toutiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!