Τεμπελοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τεμπελοτυρόπιτα

Φανταστική τεμπελοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φλ γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 2%
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
500γρ φέτα
150 γρ γραβιέρα
Κρήτης
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα ανακατεύω το γιαούρτι τα αυγά το γάλα ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Σπάω με ενα πιρούνι τη φέτα και την ανακατεύω μαζί με τη γραβιέρα.
Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 25 x 35.
Στρώνω 3 φύλλα κάτω βουτυρωνω και πασπαλίζω με τυρί.
Κρατάω στην άκρη δύο φύλα για να σκεπάσω την πίτα μου.
Στρώνω άλλο ένα φύλλο βουτυρωνω και πασπαλίζω πάλι με τυρί.
Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσω τη γέμιση και τα φύλλα.
Φροντίζω να κλείσω καλά στα πλαϊνά.
Χαράζω την τυρόπιτα σε κομμάτια όχι μέχρι κάτω και περιχύνω με τα υγρά υλικά. Πασπαλίζω με σουσάμι και αφήνω να τραβήξει για μισή ώρα όσο προθερμαινω το φούρνο .
Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να χρυσίσει.