Χοιρινά κότσια με μέλι και δεντρολίβανο στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χοιρινά κότσια με μέλι και δεντρολίβανο στο φούρνο

Υλικά
8 κότσια χοιρινά (αναλόγως το πόσα άτομα είστε υπολογίστε ένα κότσι στην μερίδα)

Μαρινάδα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κτ γλ σκόνη μουστάρδας
1 κτ σπ χοντρό αλάτι
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή ξερό αν δεν έχετε φρέσκο ( στην περίπτωση που είναι ξερό χτυπήστε το στο γουδί με το αλάτι μαζί για να βγουν τα αρώματα του)
Χυμό από 3 ζουμερά λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κτ γλ πιπέρι
1 κτ σπ μέλι
1 ποτ. λευκό κρασί
2 κτ σπ ελαιόλαδο

Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κότσια και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για όλο το βράδυ.
Την επόμενη τα βάζουμε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και βάζουμε και την μαρινάδα μαζί.
Τα σκεπάζουμε καλά και στον φούρνο για 2.30, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς.
Πραγματικά γίνονται λουκούμι.