
ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά
- 1 φακελάκι νισεστέ (400 γρ.)
- 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 8 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες
- καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Μέσα σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τη ζάχαρη μαζί με το λάδι ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.
- Στη συνέχεια παίρνουμε την κατσαρόλα από το μάτι που καίει και ρίχνουμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το νισεστέ.
- Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι που καίει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ρευστή μάζα.
- Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και λίγα αμύγδαλα τα οποία είχαμε βάλει σε ταψάκι στο φούρνο να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
