Αρχική σελίδα Νηστίσιμα γλυκά Χαλβάς Φαρσάλων
Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά1 φακελάκι νισεστέ (400 γρ.) 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο 1 κιλό ζάχαρη 8 ποτήρια νερό 2 βανίλιες καβουρδισμένα αμύγδαλα Εκτέλεση Μέσα σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τη ζάχαρη μαζί με το λάδι ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε την κατσαρόλα από το μάτι που καίει και ρίχνουμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι που καίει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ρευστή μάζα. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και λίγα αμύγδαλα τα οποία είχαμε βάλει σε ταψάκι στο φούρνο να ροδίσουν. Δημιουργός συνταγής:
Κατερινα Μαδικα